Sodo ir daržo mylėtojai paprastai žino, kas yra Rekyva produktai. O tie, kas dar tik pradeda savo atradimų kelią per sodininkystę ir daržininkystę, tegul susipažįsta. Tai – viena iš tręšimo technologijų, kokybiški durpių substratai. Jie konkuruoja su įvairiomis kitomis tręšimo galimybėmis. Kuo galima tręšti augalus?
Durpių substratai
Taigi, jau minėtieji Rekyva produktai yra būtent tręšimui skirtingi durpių substratai. Juos galima maišyti su juodžemiu, galima tiesiog užmesti jo ant viršaus. Aišku, visada geriau, kai trąšos yra žemiau kažkur, tada geriau pasisavinamos visos naudingos medžiagos. Substratai gali būti paruošti ir paskirstyti specialiai gėlynams, sodinimui, daržovėms ir pan. Jie yra natūralios trąšos, o tai leidžia mėgautis ir vėliau išaugančiu natūraliu derliumi. Taigi, dažniausiai šiuos substratus renkasi tie, kas mėgsta ir puoselėja švarią, gražą aplinką, ekologiją.
Natūralus kompostas
Kai kas substratų neperka, o tręšia savo kompostu. Deja, įprastos žmogaus gyvenimo sąlygos neleidžia pasigaminti kiekvienam sezonui tiek komposto, kiek jo reikia. Dažniausiai pavyksta pasigaminti tik nedidelę dalį. Nors kompostas, sudarytas iš organinių atliekų puvimo, yra tikrai labai gera medžiaga, puikiai tinkanti tręšimui, visgi jos pavyksta padaryti nedaug. Dėl to dažniausiai yra siūloma taip pat rinktis ir kitas papildomas trąšos priemones. Tai gali būti ir Rekyva siūlomi produktai, ir kas nors kita.
Baisi chemija
Tie, kas yra už natūralumą bei natūralius produktus, paprastai nemėgsta jokios chemijos. Taigi, chemijos šalininkai nedraugauja su tais, kas tręšia natūraliomis priemonėmis. Yra įprasta, kad chemija persiduoda per žemę ir augalui, dėl to ir stengiamasi visada jos išvengti. Tačiau jos neatsisako pramonė, kuriai tai nesvarbu. Dėl to ekologiškų ūkių savininkai visada tai kritikuoja.
Aromatingas mėšlas
Kitas variantas, kuo galima tręšti savo maistą – mėšlas. Jo turi ne kiekvienas sodininkas, nes tam, kad turėtum mėšlo, vien turėti sodo neužtenka. Reikia turėti ir gyvulių. Deja, mėšlas turi ir prastą kvapą, tas aromatas ne labai dera su produktais, kurie vėliau užauga tokioje trąšoje, dėl to irgi kartais mėšlo sodininkai atsisako.